Как да инсталирам WordPress?

Инсталирането на WordPress би отнело доста време на начинаещите, ето защо ние предоставяме на нашите потребители системата за автоматично инсталиране Softaculous, която автоматизира почти напълно инсталацията. Softaculous ще създаде таблици в базата данни, ще инсталира Wordpress, ще настрои правата на потребителите и ще модифицира конфигурационните файлове. От вас се изисква единствено попълване на няколко полета.

За да инсталирате WordPress, като начало е необходимо да влезете във вашия cPanel с потребителско име и парола. Отидете до секцията Softaculous Apps Installer:  

WordPress Softaculous App Installer

От Scripts, изберете WordPress и ще видите следната страница:

 

WordPress Initial Installation

Тук можете да откриете много разнообразна информация за WordPress - функционалности, ревюта, снимки, демота и много други. Това, което представлява интерес за вас е дисковото пространство и вашето свободно пространство в момента. Ако отговаряте на изискванията, можете да кликнете върху бутона Install. Това ще ви отведе до полетата, които е необходимо да попълнете, преди WordPress да бъде инсталиран на вашия хостинг акаунт.

Полетата са разделени в няколко секции. Ще ги разгледаме една по една.

Настройки за инсталационния процес

WordPress Software Setup

Choose Protocol - Тук е необходимо от падащото меню да посочите протокол за вашия уеб сайт. Ако имате закупен SSL сертификат, изберете https, в противен случай оставяте http.

Choose Domain - Тук е необходимо от падащото меню да изберете домейна, който желаете да използвате за вашата Wordpress инсталация.

In Directory - В това поле е нужно да въведете мястото, където ще се инсталира WordPress. Например, ако желаете да се намира директно на http://mydomain , оставете полето празно, в противен случай, адресът ви ще изглежда по този начин: http://mydomain/wp .

Настройки на сайта

WordPress Site Settings

Site Name - Тук е необходимо да посочите име на сайта.

Site Description - Тук е необходимо да посочите описание на сайта.

Enable Multisite (WPMU) - Тук можете да активирате възможността за създаване на мрежа от WordPress сайтове.

 

Настройки за администраторския акаунт

WordPress Admin Account

Admin Username - Тук е необходимо да посочите потребителското име за администраторския акаунт.

Admin Password - Тук е необходимо да посочите парола за администраторския акаунт.

Admin Email - Тук е необходимо да посочите и-мейл адрес за администраторския акаунт.

 

Избор на език

WordPress Choose Language

Select Language - Тук е необходимо да изберете езика, на който искате работи по подразбиране вашата WordPress система.

 

Избор на разширения

WordPress Select Plugins

Limit Login Attempts - Ако маркирате това разширение да бъде инсталирано, то ще въведе ограничение в опитите за влизане в акаунтите.

 

Разширени настройки

WordPress Advanced Options

Database Name - Тук е необходимо да въведете име на базата данни за системата.

Table Prefix - Тук е възможно да въведете префикс за името на базата данни за WordPress. Ако не желаете, оставете полето празно.

Disable Update Notifications - Ако активирате тази опция, то вие няма да получаваме и-мейл известяване за този уеб сайт.

Auto Upgrade - Ако активирате тази опция, то при нова версия на WordPress, платформата ще бъде актуализирана автоматично.

Auto Upgrade WordPress Plugins – Добавянето на тази отметка позволява на системата автоматично да обновява инсталираните от вас плъгини до последната им версия.

Auto Upgrade WordPress Themes – Добавянето на тази отметка позволява на системата автоматично да обновява инсталираните от вас теми до последната им версия.

Automated backups - Тук е необходимо от падащото меню да изберете дали и кога да бъде правено резервно копие на WordPress системата.

Backup Rotation - Тази опция е свързана с предишната - Automated backups. Ако Advanced Backups опцията е включена, при Backup Rotation е необходимо да изберете дали и колко стари копия да бъдат изтривани при направа на ново резервно копие. Преди да преминете към инсталиране на проекта, въведете вашия и-мейл адрес.

 

Избор на тема 

Choose a WordPress Theme

От тук можете да разгледате и да си изберете по лесен начин темата за вашия WordPress уебсайт. 

Важно:

Изборът на тема в тази стъпка е по желание. Ако не искате да избирате тема веднага, WordPress ще инсталира темата по подразбиране.

Search бутонът – в момента, в който кликнете на този бутон, пред вас ще се отвори нов малък прозорец, през който вие лесно и удобно ще можете да разгледате популярни теми предложени от WordPress, а ако имате някоя конкретна тема предвид, можете да изпишете името ѝ в лентата за търсене. 

Date Added – от падащото меню можете да филтрирате, кои теми да се показват на първо място.

 

Важно:

Преди да преминете към инсталиране на проекта, въведете вашия и-мейл адрес.

След като приключите и с тази опция, кликнете върху Install бутона. След това ще започне инсталацията на WordPress. До няколко минути ще можете да се насладите на възможностите на WordPress системата.

 

Спри да търсиш!

Превземи онлайн пространството с новите си знания и се наслади на максимална скорост, динамичност и контрол над вашия уебсайт.   Повече

X