Как да трансферирам домейна си от СуперХостинг.БГ към ETNHost?

ETNHost ви препоръчва да държите домейна си, където хоствате уебсайта си. По този начин ще ви е по-лесно да ги управлявате, ще имате по-малко пароли, за които да се тревожите и не на последно място ще сте по-спокойни. Ние редовно ще ви изпращаме уведомления, напомнящи ви за датите за подновяване на домейна, като по този начин вие няма да пропуснете да го подновите на време и да рискувате сайта ви да стане недостъпен за посетителите ви. 

Екстра:

Веднага щом прехвърлите домейн името си при нас, като бонус ще получите една допълнителна година към активния период на домейна.

Трансферите на домейни могат да продължат някъде между 3 и 10 дни. Преди да инициирате трансфер на домейна ви от СуперХостинг.БГ, трябва да се уверите, че следните условия са спазени:

 • Домейнът ви трябва да е на повече от 60 дни. Това правило не е зададено от ETNHost, нито от СуперХостинг.БГ. Това е официалният регламент въведен от ICANN, организацията която управлява и разпределя домейн регистрациите.
 • Домейнът ви трябва да бъде със статус Unlocked/Отключен, за да може да бъде иницииран трансфер.
 • Имейл адресът, който е асоцииран с домейна ви и е видим в Whois базата данни, трябва да бъде валиден и вие трябва да имате достъп до него. Можете да проверите с кой имейл се асоциира домейнът ви в момента на следния адрес: http://whois.domaintools.com/
 • Домейнът не трябва да е твърде близо до датата си на изтичане.

Важно:

 • 60 дневния период на задържане е в сила само когато става въпрос за ново-регистриран или подновен домейн. В ситуации, при които потребителят прекъсва взаимоотношенията си с даден доставчик, без да трансферира домейна към нов регистрар, то гореспоменатото правило за задържане не е в сила. Налагането на 60 дневен период на задържане не пречи на потребителя да зададе различни неймсървъри, които да насочват домейна към различен хостинг доставчик.
 • При заявка на домейн трансфер, ETNHost не извършва проверка дали даден домейн отговаря на посочените по-горе условия и не носи отговорност ако те не са спазени, тъй като голяма част от информацията е достъпна само за собственика на домейна. Поради тази причина собственикът на домейна носи еднолична отговорност, за това дали домейна може да бъде трансфериран при ETNHost.

За да подготвите домейна си за трансфер от СуперХостинг.БГ, следвайте следните стъпки:

 1. Влезте във вашия СуперХостинг.БГ Клиентски Портал.
 2. Отключете вашето домейн име (Деактивирайте забраната за трансфер)
 • За да отключите вашето домейн име  трябва да намерите менюто ДомейниУправление.

СуперХостинг.бг Domain Management

 • Пред вас ще се покаже списък с всички домейни, които имате регистрирани с  СуперХостинг.БГ.
 • Срещу домейна, който желаете да регистрирате намерете бутона Настройки и кликнете върху него.
 • Долу на страницата ще можете да видите дали домейна ви е с активирана забрана за трансфер. Ако забраната е активирана, това означава, че домейнът ви е заключен. За да го отключите просто кликнете върху бутона Редактирай и след това Запази
 1. Деактивирайте вашия домейн ID Protect / услуга по скриване на контактната информация (ако имате активирана такава)

За повече информация ви съветваме да се свържете по тикет с Отдела по Поддръжка на СуперХостинг.БГ или по имейл [email protected]

 1. Актуализирайте Контактната си Информация ако е необходимо

За да актуализирате контактната си информация, всичко което трябва направите е да намерите секцията Домейни – управление в потребителския ви портал и от там да намерите Контактни данни, след което въвеждате коректната информация в обозначените полета. 

SuperHosting.bg Edit Domain Contact Information

 1. Генерирайте EPP/Auth Код за трансфер
 • За да ви се генерира EPP/Auth код за трансфер, трябва да намерите менюто ДомейниУправление.
 • Пред вас ще се покаже списък с всички домейни, които имате регистрирани със СуперХостинг.БГ.
 • Срещу домейна, който желаете да регистрирате намерете бутона Настройки и кликнете върху него.
 • Долу на страницата, точно под опцията за отключване на домейна, ще намерите секцията Оторизационен ( EPP) код за трансфер, където ще намерите и линк, върху който като кликнете ще изпрати кода за трансфер директно на контактния ви имейл.  

След завършване на преподготовката за домейн трансфера, ако е възможно, оставете да мине малко (един или два дни), преди да инициирате прехвърлянето. За допълнителна сигурност можете да проверите дали се е актуализирала и е акуратна Whois информацията за вашия домейн. Можете да направите това в http://www.whois.net , http://whois.domaintools.com , https://www.register.bg за .BG домейни или други подобни сайтове, за да се уверете, че всичко, което се появява е вярно.

Когато сте готови, можете да инициирате вашия домейн трансфер:

 • Започнете от вашата Клиентска Зона.
 • Продължете с пускането на ордер за за домейн трансфер от Домейн таба.
 • По пускането на отрдер за трансфер на име на домейн, ще трябва да въведете Кода за оторизация / EPP. Едва след предоставянето на кода, процесът по трансфериране на домейна ще влезе в ход.

Имайте предвид, че също така ще получите имейл потвърждаващ трансфера, който ще съдържа и потвърдителен линк. Този имейл ще ви бъде изпратен на адреса, обозначен в контактната ви информация. След като трансферът е потвърден, губещият регистрар разполага със 7 дни да предаде домейна. Ако всичко е наред, домейнът ще бъде добавен към вашият ETNHost акаунт. 

Важно:

Напомняме ви, че щом трансферът започне, вие няма да можете да правите промени по вашите DNS настройки, Whois информация, контактна информация и т.н.

Спри да търсиш!

Превземи онлайн пространството с новите си знания и се наслади на максимална скорост, динамичност и контрол над вашия уебсайт.   Повече

X