Как да инсталирам Typo3?

Инсталирането на Typo3 не изисква особени знания, но е времеемко за начинаещите потребители, затова ние използваме системата Softaculous, която автоматизира инсталирането на Typo3 и от вас се изисква единствено да попълните няколко полета. Softaculous ще създаде таблици в базата данни, ще инсталира уеб системата, ще настрои правата на потребителите и ще модифицира конфигурационните файлове.

За да инсталирате Typo3 система, е необходимо да влезете във вашия cPanel с потребителско име и парола. Отидете до секцията Softaculous Apps Installer:

Softaculous App Installer

От Categories, изберете Portals/CMS. От новата страница, кликнете върху Typo3 и ще видите следната страница:

Typo 3 Initial Installation

Тук, можете да откриете много разнообразна информация за Typo3 системата като функционалности, ревюта, снимки, демота и много други. Това, което представлява интерес за вас е дисковото пространство. Ако отговаряте на изискванията, моля кликнете върху бутона Install. Това ще ви отведе до полетата, които е необходимо да попълнете преди Typo3 да бъде инсталиран на вашия хостинг.

Полетата са разделени в няколко секции. Ще ги разгледаме поотделно.

 

Настройки за инсталационния процес

Typo 3 Software Setup

Choose the version you want to install - Тук е необходимо от падащото меню да изберете коя версия на Typo3 искате да бъде инсталирана.

Choose Protocol - Тук е необходимо от падащото меню да посочите протокол за вашия уеб сайт. Ако имате закупен SSL сертификат, изберете https, в противен случай оставете нещата по този начин.

Choose Domain - Тук е необходимо от падащото меню да изберете домейна, който желаете да използвате за уеб системата.

In Directory - В това поле е нужно да въведете мястото, където ще се инсталира Typo3. Например, ако желаете да се намира директно на http://mydomain , оставете полето празно, в противен случай, адресът ви ще изглежда по този начин: http://mydomain/typo47 . 

 

Настройки на сайта

Site Settings

Site Name - Тук е необходимо да посочите име на сайта.

 

Настройки за администраторския профил

Admin Account

Admin Username - Тук е необходимо да посочите потребителското име за администраторския профил.

Admin Password - Тук е необходимо да посочите парола за администраторския профил. Admin Email - Тук е необходимо да посочите и-мейл адрес за администраторския профил.

 

Разширени настройки

Advanced Options

Database Name - Тук е необходимо да въведете име на базата данни за системата.

Disable Update Notifications - Ако активирате тази опция, то вие няма да получаваме и-мейл известяване за този уеб сайт.

Automated backups - Тук е необходимо от падащото меню да изберете дали и кога да бъде правено резервно копие на Typo3 системата. Backup Rotation - Тази опция е свързана с предишната - Automated backups. Ако тя е включена при Backup Rotation е необходимо да изберете дали и колко стари копия да бъдат изтривани при направа на ново резервно копие. Note: Преди да преминете към инсталиране на проекта, въведете вашия и-мейл адрес.

След като приключите и с тази опция, кликнете върху Install бутона. След това ще започне инсталацията на Typo3. До няколко минути ще можете да се насладите на възможностите на Typo3 системата.

 

Спри да търсиш!

Превземи онлайн пространството с новите си знания и се наслади на максимална скорост, динамичност и контрол над вашия уебсайт.   Повече

X