Какво е VPS хостинг

VPS  е абрeвиетура за Virtual Private Server или Виртуален сървър и представлява именно това – виртуални сървъри, разположени на физическа машина. Разполагат с метриките на наетите сървъри и средата на споделените. При Виртуалния сървър един физически сървър се разделя на няколко независими виртуални сървъри. Сам по себе всеки такъв виртуален сървър може да се разглежда като нает сървър, но с по- малко налични ресурси, защото на него се инсталира отделна операционна система според нуждите на клиента, която поддържа приложения само на определен клиент. Виртуалните сървъри са гъвкаво, адаптивно и достъпно хостинг решение, покриващо нуждите на почти всеки вид уебсайт. Биха били подходящи за тези, които са надскочили капацитета на споделените си ресурси, но не желаят или не могат да си позволят нает сървър. Настройването на сървър може да е доста сложно за средностатискическия клиент, но софтуеърната природа на VPS-a го правят много по-лесен за създаване и управление.

Най-често използваният софтуер за „виртуализация” на сървъра е XEN, VMware, FreeVPS, Virtuozzo, OpenVZ и др. Технологията зад VPS, която ETNHost поддържа е KVM виртуализация – тя е тази, която прави възможно едновременната работа на няколко различни операционни системи на една физическа машина.

Предимството на VPS е, че независимо от неговата „споделена“ природа, все пак разполагате със свои разграничени RAM, CPU и IP адрес, наред с неограничен брой хоствани сайтове, адон-домейни и бази данни. 

ETNHost Ви дава възможност да избирате между управляеми и неуправляеми виртуални сървъри, в зависимост от нуждите и познанията Ви, така че да не излизате от зоната си на комфорт и да се възползвате от всеки аспект и възможност на VPS хостинга.

Нашите нeуправляеми сървъри идват при вас с пълен  root достъп, напълно готови за работа, с един безплатен IP адрес и пре-инсталирана операционна система по ваш избор и възможност за добавяне на WHM/cPanel.

Ако предпочитате управляем VPS, ние ще Ви предоставим пълна поддръжка и настройка на сървъра от техническия ни екип – cPanel  инсталация, конфигурация и миграция на акаунтите Ви, софтуерни инсталации и конфигурации, конфигурация на резервните копия, актуализиране на операционната система, антиспам и антивирус защита, безплатен SSL сертификат. 

Може да допълните списъка с екстри от този адрес https://etnhost.bg/управляеми-виртуални-сървъри 

 

Спри да търсиш!

Превземи онлайн пространството с новите си знания и се наслади на максимална скорост, динамичност и контрол над вашия уебсайт.   Повече

X