Какво е Споделен Хостинг?

Споделеният хостинг или shared hosting е най-популярният вид уеб хостинг услуги. Нарича се така, защото на един сървър има определен брой потребители (уеб сайтове), които си поделят изчислените му ресурси, дисковото пространство и инсталираните на машината софтуерни приложения. Всеки потребител получава отделна сметка с определени граници и параметри (дисково пространство, реализиран трафик, брой бази данни и т.н. ). За управление на сметката се използва софтуер за автоматизация на уеб сървъри, или както популярно се нарича контролен панел. Контролният панел позволява на потребителите да управляват различните услуги (уеб, FTP, бази данни и т.н.) и хостинг сметките си като цяло.

Това е най-достъпният и популрярен отговор на нуждите на малкия бизнес, както и на отделния клиент. В повечето случаи, сайтове от няколко страници, съдържащи предимно текст и малко снимки, заемат около 1 MB дисково пространство, но дори и да планирате разрастване, споделеният хостинг си остава едно подходящо решение.

Разбира се, когато споделяте ресурси с други потребители, сте зависим от всички действия на съседните ви акаунти – има вероятност да сте потърпевш, ако някой манипулира системата или злоупотреби с предоставените му ресурси. Ако смятате, че вашият проект ще се развие наистина бързо, че имате нужда от още пространство, допълнителни  екстри или „уединение“, ние ще ви предложим  опционално решение спрямо желанията ви,  но сме горди с факта, че ETNHost задвижва големи и динамични node.js проекти на споделен сървър без никакви проблеми – нашите специалисти извършват мониторинг на системите 24/7, за да се уверят, че всеки акаунт работи гладко и в рамките на уговорените параметри.

Спри да търсиш!

Превземи онлайн пространството с новите си знания и се наслади на максимална скорост, динамичност и контрол над вашия уебсайт.   Повече

X