12 Дек 2016

69

2476

Да посрещнем новия WordPress 4.7 - Vaughan (Вон)

Празниците с единия крак са прекрачили прага ни и всички знаем какво означава това – подаръци, весели хора навсякъде, коледни светлини и обичайния рилийз на WordPress. Да, крайно време беше да се срещнем с новия  WordPress 4.7  - Vaughan (Вон).

Както традицията повелява, и тази версия е кръстена на името на известен джаз изпълнител. Този път, екипът на WordPress са решили да отдадат честта на талантливата Сара Вон. Тя е носител на 4 награди Грами и завладяващият и глас е оставил следа в джаза така, както и WordPress оставя следи в онлайн контента.

Но достатъчно за красотата на музиката, нека се фокусираме върху изкуството на WordPress и доста интересните новости, които 4.7 носи.

Чисто нова дефолтна тема

Ще имаме възможността да стартираме новата година с чистак нова дефолтна тема -  Twenty Seventeen, здравей! Темата е създадена да побира нуждите на всеки тип бизнес уебсайт, било то малък или голям. Със своя елегантен и респонсив дизайн, в допълнение на иновативната асиметрична решетка, която е и супер лесна за персонализация, ще ви докара до екстаз! Темата затвърждава това усещане с всичките си екстри – видео хедъри, анимации, навигация, връзки към социални мрежи, собствени цветове и още доста неща, които вероятно ще откриете и сами.

WordPress 4.7 Twenty Seventeen

Нови екстри за персонализация
Използвайте възможността за CSS персонализиране с Live Preview

Понякога просто трябва да се пооправят някои неща по сайта. Сега вече това може да се случва без напрежение, при това много функционално, с опцията да проверявате поправките през Live Preview, без да трябва да рефрешвате отново и отново. 

PDF визуализации

Друга страхотна екстра, която със сигурност ще направи живота ни по-лесен, е допълнението за PDF миниатюри. Случвало ли ви се е да качите няколко файла със сходни имена и после да осъзнаете, че няма никакъв възможен начин да ги различите един от друг? Ако отговорът ви е Не, то или лъжете, или сте имали нечовешки късмет. Както и да е, дните на мъка са вече зад гърба ни, защото WordPress 4.7 ще генерира миниатюри за всеки  PDF файл, които качвате, за да можете да си браузвате из документите без грижи.

Лесни настройки за начинаещите

Ако сте нови в WordPress обществото, Боже, избрали сте точния момент!
С “Вон” имате лукса да търсите и инсталирате теми директно през персонализатора, както и да разполагате с много полезни шоркъти за едитване на избраното, които ще ви спестят тонове усилия и време.

Интернационален Дашборд

“Вон” ви дава възможността да ползвате дашборд на разбираем език – на вашия език! Сега всеки админ, който ви помага със създаването на сайта, ще може да избира предпочитан език, което прави работния процес по-лесен от всякога…защото немският може да е далеч по-сложен от PHP.

Къде се крие изненадата?
REST API Content Endpoints

Да ви представим  звездата на изданието 4.7 - REST API Content Endpoints. Благодарение на иновативния си интерфейс, всеки клиент ще може да достъпва публичната дата напълно анонимно. С REST API ще можете да създавате дашборди или апликации, или с други думи -  REST API е истински приятел що се отнася за действие, свързани с мениджмънт на контента.

И още:
  • Персонализирани масови действия
  • Шаблони за видове публикации
  • Settings Registration API
  • Смяна на езика промени при персонализацията

Така че, ако все още не сте го направили, бързо към бекенда и давайте ъпгрейд до 4.7, за да имате и вие удоволствието да се запознаете с всички глезотии, които ви се предлагат с версията. Ако сте новак в света на WordPress и единственото, което ви е нужно за старта на онлайн приключението ви е правилният хостинг доставчик, то тогава не търсете повече, защото ETNHost има решение за вашите идеи. Всички наши услуги и предложения са изцяло и напълно WordPress оптимизирани, за да се вместят в изискванията ви – каквото повикало, такова се обадило!

Категории: Новини , WordPress
X