17 Авг 2016

122

2040

Нека да приветстваме WordPress 4.6 – Pepper

Урааа! Дългото чакане на новия рилийз на WordPress 4.6 най-после приключи. Минахме през всички бета версии, порадвахме се и на RC1 и RC2, но днес вече всички WordPress ентусиасти могат да се насладят на официалния рилийз на последната версия на популярната CMS система. Естествено и този път от екипът на WordPress не изневеряват на традицията си да кръщават версиите си на известни джаз музиканти. Този път те са се спрели на талантливия джаз баритон саксофонист и композитор Парк Фредерик „Пепър“ Адамс III. WordPress 4.6 идва с многобройни и вълнуващи обновления, за това нека да пристъпим директно към тях.

1. Сбогувайте се с прогресивния екран (Progress Screen )

Може да забравите дните, в които инсталацията на нова тема или плъгин са ви отвеждали до прогресивен екран. WordPress 4.6 променя нещата като напълно го премахва.

2. Посрещнете системните фонтове в Админ панела (Native Fonts)

WordPress 4.6 Ситемни Фонтове

Още едно нещо, което няма да намерите в новата версия на WordPress е OpenSans фонта. Идеята зад OpenSans бе да осигури надеждна визия през различни устройства. OpenSans обаче води до известно забавяне на скоростта на зареждане на страниците, именно защото WordPress трябва да разчита на трети източник. С тази актуализация ще забележите лека промяна на работното табло, когато използвате различни операционни системи ( Windows, OS X, Android, Linux и т.н.), както и по-добра скорост. Единствената причина, поради която OpenSans шрифта стана ненужен е именно постепенно подобрените потребителските интерфейси на гореспоменатите платформи.

3. Редакторски подобрения

WordPress 4.6 Възстановяване на съдържанието

Възстановяване на съдържанието – това подобрение прави запазването на вашето съдържание в браузъра изключително лесно, дори и да сте деактивирали revision функцията. 

WordPress 4.6 Инлайн Проверка на линкове

Инлайн проверка на линковете – всички сме правили грешката да поставяме счупени линкове в постовете си. С версия 4.6 всичко това остава в миналото. Ако поставите счупен линк в някой от вашите постове, то той ще бъде оцветен незабавно в червено, вместо с традиционното синьо. 

4. Под капака

API за регистрация на метаданни – ако сте запознати с функцията register_post_type(), то тогава ще се влюбите в register_meta(). Тази функция ще ви позволи да регистрирате мета ключове и да работите с мета данни.

WP_Term_Query и WP_Post_Type – с новодобавения WP_Post_Type обект интеракциите с постовете никога не са били така лесни. И докато WP_Post_Type добавя предсказуемост към интеракцията с постовете, то новият клас WP_Term_Query добавя гъвкавост на запитването за нова информация. 

Ресурсни съвети – WordPress 4.6 добавя ресурсни съвети, за да помага на браузърите с вземането на решение кои ресурс да извлекат и да подготвят предварително. Тези съвети ще бъдат добавени автоматично за стиловете и скриптовете, които използвате, което ще доведе до по-бърз сайт. 

Устойчиво запитване – с новото HTTP API стандартната HTTP поддръжка е значително подобрена. Специално внимание се обръща на добавянето на case insensitive хедъри, паралелни HTTP запитвания както и поддържането на интернационални домейни. 

Незабавни преводи – темите и плъгините ви ще са оборудвани винаги с най-новите езикови пакети, веднага щом станат достъпни разбира се.

По-бърз мултисайт – благодарение на WP_Site_Query и WP_Network_Query вашето Network Admin преживяване ще се подобри драстично.

Ако след като прочетохте този пост изпитвате непреодолимата нужда да създадете сайт използвайки WordPress 4.6 Pepper, но все още не сте намерили подходящият за вас план, то тогава не се колебайте, да разгледате нашите уеб хостинг планове, оптимизирани напълно да покрият нуждите, дори и на най-взискателните от вас. Станете част от нашето разрастващо се онлайн семейство още днес!

Категории: Новини , WordPress , Open Source
X