14 Апр 2016

63

1889

Посрещаме WordPress 4.5, ''Coleman“ с версия на български!

Ето че след няколко месеца на очакване най-после можем да приветстваме новата 4.5 версия на WordPress рилийзната от WordPress.org закачливо именувана ''Coleman“, кръстена на бележития американски джаз тенор саксофонист Коулман Хокинс (Coleman Hawkins). WordPress 4.5 включва форматиращи шорткъти, възможност за вградени линкове, по-добре вградени шаблони както и много други подобрения.

Както винаги екипът на WordPress остава верен на традицията си да кръщава новите рилийзове на бележити джаз музиканти, но това не означава, че новият WordPress 4.5 ще бъде по-малко изненадващ. В този блог пост ще ви представим кратко описание на това, което можете да очаквате от новия рилийз.  

Нека започнем с няколко от подобренията за персонализацията.

  • Таблет, мобилен телефон, лаптоп... независимо от вида на устройството WordPress адаптира изгледа на сайта ви, за да може той да бъде в най-добрия си вид. Добрата новина е, че лесно можете да проверите как изглежда уеб сайта ви на различните видове устройства директно през съответните бутони намиращи се в долната част на контролната страница (Device Pre-viewer Buttons).

WordPress 4.5 Адаптивен преглед на живо

  • Друго чудесно предимство на версия 4.5 е, че темите Twenty Sixteen (2016) и Twenty Sixteen (2015) поддържат персонализирани логота на вашия бизнес или търговска марка. Вече можете да се погрижите за това светът да е запознат с марката ви, като създадете персонално лого за сайта си, при това по лесен и приятен начин. Опитайте сами през Site Identity секцията на персонализатора. 

WordPress 4.5 Персонализирано лого

Но нека да надзърнем и към подобренията за писане и редактиране, защото WordPress 4.5 идва с доста вълнуващи нови функционалности като например:

  • Вградени линкове или Inline Linking е лесен и приятен начин да поставяте линкове в съдържанието си. Това е полезна функция за вас и за потребителите ви, защото по този начин лесно бихте могли да ги насочите към друга страница на сайта ви или да им предоставите информация от друг сайт. 

WordPress 4.5 Връзки по време на писане

  • Друго интересно подобрение е добавянето на Formatting Shortcuts, което прави процеса на писане на статия още по-лесен. Вече можете да използвате форматиращи команди за бърз достъп. Използването на хоризонтални линии и <code> никога не е било по-забавно. 

Но това не е всичко, което ще получите от WordPress 4.5. Може да се облегнете спокойно и да  се отпуснете, защото дните на пренаписване на PHP код в JavaScript са вече зад гърба ни, благодарение на функцията за Selective Refresh. Вашият персонализатор вече поддържа тази функция и може да превежда части на прегледа, без да се налага да се занимавате с пренаписването на PHP кода в JavaScript.

Също така, вече не е нужно да губите време, генериране на изображения, тъй като сега те ще се зареждат до 50% по-бързо, благодарение на интелигентното преоразмеряване на снимката.

Друго чудесно нещо относно версия 4.5 е, че Backbone е обновен от 1.1.2 до 1.2.3, както и за Underscore версия 1.6.0 обновена до 1.8.3.

Тук, в ETNHost, се стараем да превърнем създаването на WordPress сайт във възможно най-приятно изживяване. Ако имате желанието да изпробвате новата версия на WordPress и да се възползвате от всичките и чудесни обновления, можете лесно да минете на версия 4.5 чрез Dashboard-а или да я свалите от тукWordPress 4.5 достига при вас изцяло преведен на български на 100%, благодарение на екип от доброволци. 

Екипът на  ETNHost ви пожелава приятно и успешно WordPress-иране!

Категории: Новини , WordPress , Open Source
X