09 Дек 2015

88

1829

Да посрещнем WordPress 4.4 “Clifford”!

След дълги месеци на разработка, на 9.12.2015 WordPress пусна на пазара новата версия 4.4 с име ,,Clifford”, кръстена на американския джаз тромпетист Клифърд Браун. Версията включва адаптивни изображения,  WordPress вграждания, новата тема по подразбиране Twenty Sixteen, което в превод значи 2016, първата половина на REST API, и много други малки подобрения.

Twenty Sixteen (2016)

Twenty Sixteen или иначе казано 2016 е новата официална основна тема на WordPress 4.4

Както с повечето WordPress рилийзове, WordPress 4.4 идва с нова тема по подразбиране - Twenty Sixteen, разработена от Такаши Ири. Създаден с mobile first адаптивен уеб дизайн, което ще рече, че мобилната версия се създава преди дизайна на десктоп версиите, Twenty Sixteen е модерен изглед на класическия блог дизайн на Такаши Ири. Тя е напълно съвместима с всички екранни размери и е създадена да изглежда чудесно на всяко устройство. Плавен грид дизайн, подвижен хедър, забавни цветови схеми и много други, ще направят съдържанието ви блестящо. 

Ако погледнем назад във времето, ще си спомним, че Twenty Fifteen или в превод 2015, беше рилийзната заедно с WordPress 4.1 преди малко по-малко от година.

Адаптивни/ Респонсив Изображения

Responsive дизайн на изображенията

Следващото отличително нещо по актуализацията е, че WordPress 4.4 също представя адаптивни изображения. WordPress  е вече по-умен в показването на правилните размери на изображенията на всяко устройство, без вие да трябва да правите каквито и да е промени по темата ви. Всеки път, когато качвате изображения в WordPress, той автоматично ги изрязва до по-малък размер. Тази функция осигурява идеално пасване всеки път.

Всичко е вградено

WordPress от много отдавна поддържа употребата на oEmbed съдържание, позволявайки на потребителите да вграждат съдържание от доверени източници само чрез поставяне на URL-а във визуалния редактор. Във версия 4.4 WordPress сам по себе си става доверен oEmbed доставчик, което позволява на всеки лесно да вгражда съдържание в сайтове поддържани от WordPress. Просто поставете URL-а в редактора и вижте как би изглеждало завършеното вграждане със заглавието, извадено и добавено изображение, ако сте настроили такова. Дори ще видите включени иконата на сайта ви и линкове за коментари и споделяния.

Също включени в към актуализацията 4.4 са oEmbed доставчиците: Cloudup, Reddit Comments, ReverbNation, Speaker Deck, and VideoPress. 

REST API инфраструктура

Най-после, инфраструктурата за REST API бе заложена в ядрото, правейки я по-лесна за разработчиците да създават и да надграждат RESTful API-та върху WordPress. Важно е да се отбележи, че това е първата половина на поддръжката на WordPress REST API; добавянето на крайни точки на ядрото се очакват за следващия релийз.

Тук в ETNHost, една от основните ни цели е да направим употребата на WordPress възможно най-лесна и приятна. Можете да актуализирате настоящата ви версия на WordPress, като инсталирате Clifford  веднага от таблото или като изтеглете последната версия от тук. Стабилността, сигурността и функционалността на вашите сайтове винаги е била наш основен приоритет и ние искаме да ви осигурим време да изпробвате WordPress 4.4 спрямо настоящата ви конфигурация, за да се уверите, че обновлението протича безпроблемно.

Категории: Новини , WordPress , Open Source
X