11 Авг 2016

63

2206

Paper Lantern е новата дефолтна тема на cPanel

Вятърът на промяната отвя X3 и след като cPanel и WHM взеха решението Paper Lantern да бъде дефолтната тема, е време да обърнем нова страница и да прегърнем контемпорари дизайна и новите функционалности, предоставени ни, за да внесат светлина в нашия делник. Всъщност Paper Lantern съществува и е достъпна за ползване още с изкарването на версия 11.42 през далечния март 2014, но едва отскоро доби популярността и енергията, необходими й да заяви водеща позиция. 

Основната разлика между X3 и Paper Lantern е в дизайна – новата дефолтна тема е модерна, с плосък и адаптивен интерфейс. Така че, ако искате да използвате хостинг акаунта си през телефон, вече имате пълния комфорт да го направите удобно и безпроблемно благодарение на Bootstrap фреймуърка, който е използван. 

Първото нещо,  което прави впечатление като промяна е, че повечето елементи са със сменени места (имайте предвид, че секциите могат да се разместват спрямо вашите предпочитания), но със запазена функционалност. Разбира се,  с някои подобрения и с очакване за много още нови такива. 

cPanel Paper Lantern Theme

cPanel x3 Theme

Paper Lantern дава чисто нов изглед, но и поглъща огромно количество работа по модификации, които дори не са винаги видими за потребителите. Темата е написана така че да може да бъде променяна, да бъде брандирана и разширявана с допълнителни фийчъри – всичко, което би могло да улесни вас и потребителите ви, както и да изкара индивидуалността на бизнеса ви наяве. Все пак, по-добре е да създавате напълно нови теми, с оглед на това, че промените и персонализациите, направени на съществуващата тема, могат да се загубят при ъпдейт на версията на cPanel. 

По план беше предвидено предлагането на X3 да спре до v58, но след противоречивите настроения относно Paper Lantern и не съвсем положителните отзиви от потребителите, cPanel и WHM решиха да удължат периода до v60 (това са 4 месеца отлагане), което би трябвало да охлади страстите и да направи миграцията на всички съществуващи акаунти много по-плавна и естествена, а и така се оставя пространство за допълнителна работа по дизайна и  функционалността на темата. Важно е да се вметне, че акаунти, ползващи брандирана X3 тема или своя собствена такава, ще останат незасегнати от тази промяна. 

Знаем, че скоро с X3  ще трябва да си кажем сбогом завинаги… но трябва да признаем, че Paper Lantern  е много по-хармонична, логична и лесна за разбиране – с много повтарящи се форми и символи, което съкратява процеса на адаптация на потребителите.

Тук е моментът да споменем, че всеки нов хостинг акаунт от ETNHost ще се дистрибутира с Paper Lantern като дефолтна тема, с опцията да се ползва с Retro версията й. 

Все още нашите клиенти имат и възможността да превключват на X3, ако тя е предпочитаната визия. За тази цел влезте в акаунта си в cPanel и от Dashboard изберете X3 от менюто Switch theme. 

Преминаване към x3 тема на cPanel Контролен панел

Ако пък искате да преминете от X3 на Paper Lantern, то тогава просто я изберете от падащото меню Switch Theme, изведено в  горната част на страницата.

Преминаване към Paper Lantern тема на cPanel Контролен панел

Категории: Новини
X