05 Апр 2016

77

2085

Епичен ETNHost пробег „Тичам като коте” в Деня на бездомните животни

За екипът на ETNHost тази неделя беше изпълнена с много вълнение, настроение и котешки ушички. Нашите ловци на хостове се сблъска с най-тежкото изпитание до сега – да станат рано в неделя сутрин, за да участват в надбягване. Но тук не става въпрос за обикновено надбягване, а за такова посветено на кауза – набирането на средства за бездомните котки на Пловдив. И нека ви попитам има ли нещо по-сладко от ИТ специалисти, не по шорти (освен един от нашите котараци, който беше може би твърде отдаден на каузата), но с настръхнали котешки ушички. 

Но нека ви разкажа малко повече за инициативата. Главната цел на сдружението беше да популяризира движението си и да привлече повече последователи, както и да информира широката публика за проблемите засягащи бездомните котки.

Нека да бъдем честни, в момента има ужасно много бездомни животни обикалящи улиците и всички тези пухкави приятели страдат от недохранване, различни видове заболявания и за съжаление доста често биват наранявани от хора. Малтретирането на животни е тема, която ние, тимът на ETNHost, приемаме много сериозно. Именно за това екипът ни беше много развълнуван за участието ни в подкрепа на бездомните котки на Пловдив. 

Но нека се върнем обратно към тази епична неделна сутрин. Бойците на ETNHost бяха добре подготвени за надпреварата, която беше 1.4 километрово организирано бягане без състезателен характер, но въпреки това, както при всеки спорт, екипът ни се стремеше към заветното първо място.

ETNHost беше представен от 4-мата ни ловци на хостове, всеки от които притежаваше бързината на гепард, сърцето на лъв, адаптивността на тигър и пъргавината на дива котка. Двама от войните ни – Атанас Гаджев и Асен Тасков вече имаха опит с маратони и състезания зад гърба си. Двамата бяха взели участие в маратон на разстояние 21 километра през 2015г, което ги правеше професионалисти в областта. 

Момичетата, обаче, нямаха същия опит, и макар че имаха желанието, не бяха толкова добре подготвени за изпитанието, което надбягването представляваше. Но дори това не сломи духа им. Самата кауза бе достатъчен стимул, защото знаеха, че всичките им усилия са в името на подобряването на условията за живот на мустакатите ни приятели.  И така, въпреки че момчетата бяха готови да гонят първото място, те решиха да бъдат перфектните джентълмени и да приветстват несъстезателния характер на мероприятието. И така бавно, но славно ловците на хостове се отправиха към финала.

Във връзка с отминалия Международен Ден на Бездомните Животни, който всяка година е на 04.04. и в духа на този блог пост, бихме искали да внесем малко информация по въпроса. Днес повече от 600 милиона бездомни животни обикалят улиците. Те нямат дом, нито кой да се грижи за тях и здравето им. Те обикалят улиците сами и нещастни, а никое живо същество не го заслужава. За това, екипът на ETNHost, като поддръжници на правата на животните, искаме да ви призовем да бъдете активни и до помагате на косматите ни приятели по начин отговарящ на желанието и възможностите ви.

Но нека да завършим тази статия по по-бодър начин!  Ако имате нужда от перфектен домейн, подходящ уеб хостинг план, екип от специалисти, които са големи привърженици на котки, кучета, растения, то ETNHost е правилният избор за вас и вашия уебсайт! 

 

Фото кредит: Димитър Цанков

X