12 Фев 2016

90

2775

5 Съвета за Успешни продажби по случай Деня на Влюбените - Св. Валентин

Който ви е казал, че любовта е безплатна, ви е излъгал. Покажете се на прага на любимата на 14ти Февруари само с усмивка, любов в сърцето и празни ръце и вижте какво ще стане. Много просто, ада ще се стовари върху вас, под формата на разярената ви приятелка или съпруга. Всяка година, месец Февруари поднася любов на стероиди. Пари се харчат на поразия за подаръци под формата на плюшени сърца, шоколадови бонбони, казващи ''I love you“ плюшени мечоци и т.н. Тази година се предвижда за празника да се похарчат над 18 милиарда долара. Ако самият вие сте гордият собственик на сайт за електронна търговия, то за вас няма по подходящо време от настоящето за една приятна и бърза разпродажба по случай Свети Валентин. 

И така, в чест на деня посветен на любовта, ETNHost ви предлага 5 Съвета за по-успешни продажби по случай Деня на влюбените:

1. Направете им неустоима оферта

Ако сте търговец, който продава тематични за празника стоки, като на пример цветя, плюшени мечоци, големи розови сърца, дори хавлиени кърпи, на които пише "На Него" и "На Нея", то за любовния сезон, вие сте на правилната вълна. Остава ви само да изготвите правилната маркетингова стратегия, за да може да уловите вниманието на потенциалния купувач. Една от опциите ви са намаленията, много намаления. Може да пуснете за продажба стоки, които са лимитирани и са специално само за месеца на влюбените. Можете да създадете комплекти от няколко стоки и да ги продавате като промоция. 

Но не се тревожете ако сте собственик на сайт, който се занимава с търговия на стоки, различаващи се от традиционните за празника. Хората все повече и повече загърбват клишетата и насочват вниманието си към оригиналните или практични подаръци. Най-важното нещо, върху което трябва да насочите вниманието си е това, именно самото пазаруване в сайта ви, да бъде максимално ненатоварващо и улеснено за клиента. 

2. Рекламирайте сайта си

Ако искате хората да знаят за всички хубави неща, които могат да намерят в уебсайта ви, то вие трябва да се погрижите информацията за разпродажбата, да е видима за тях. Инвестирането в реклама, никога не е лоша стратегия, но винаги трябва да сте наясно с това, какво бихте могли да си позволите като разход. Това, което можете да направите е :

  • Публикувайте редовно офертите си в социалните мрежи. Това е чудесен начин за вас да си набавите както нови потребители, така и отново да привлечете интереса на хора, които вече са ползвали услугите на сайта ви. Също така от там те могат да видят малка част от стоките, които предлагате и да им дадете линк към вашият уебсайт.
  • Може да нагласите поп-ъп изскачащи реклами, които да се показват на посетителите на сайта ви. Това със сигурност ще улови вниманието им, но с точно този тип реклама винаги съществува риск да ги подразните. За това ви съветваме да не прекалявате с количеството и честотата им.
  • Имейлите са винаги добър подход за уведомяване на хората за офертите ви за празника.

3. Мобилно-адаптивен сайт

Един от най-важните съвети, които можем да ви дадем е именно да оптимизирате сайта си. От изключително значение е уебсайтът ви да е мобилно-адаптивен, тъй като много голям процент от хората в днешно време използват мобилните си телефони или таблетите си, за пазаруване онлайн. Именно поради тази причина е добре сайта ви да е мобилно-адаптивен, за едно по-добро потребителско преживяване. 

4. Любовна тематика

Погрижете се веднага щом човек влезе в сайта ви, той да почувства как Любовта се носи във въздуха. Няколко сърца тук и там биха придали по-празничен вид на сайта ви. Естествено ако се чувствате в настроение да разпространявате любовта по света, бихте могли да добавите много повече. Всичко зависи от въображението ви.

5. Уверете се, че всичко работи

Преди да стартирате вашата разпродажба е желателно да се уверите, че всеки линк, всяка поръчка, всяко плащане са безпроблемни. Ако направите това предварително, ще си спестите много нерви и главоболия след това. (ако нещо не е било наред, разбира се)

6. И един последен бонус съвет

Наясно сме, че на онлайн търговците не им е лесно, особено когато трябва да се погрижат всичко да е безпроблемно за една перфектна разпродажба по случай Деня на влюбените. Именно за това искаме да ви напомним следното: ако искате да доживеете деня след Свети Валентин и не искате сърцето ви да бъде изтръгнато от гърдите, то тогава не забравяйте да подарите едно голямо, розово, плюшено сърце на по-добрата си половинка!

Надяваме се, че съветите ни ще ви бъдат от полза и ще ви донесат една ползотворна Разпродажба по случай Деня на Влюбените! Екипът на ETNHost ви пожелава един хубав Свети Валентин!

X