24 Авг 2016

126

3522

Топ 10 Задължителни WordPress Плъгини за Маркетолози

Всеизвестен факт е, че маркетолозите обожават WordPress. Защо, бихте попитали вие. Разгледайте отговорите по-долу.

Повечето маркетолози ще се съгласят с мен, че всички сме под огромен стрес и натиск да създаваме пленителни, дигитални, маркетингови преживявания, които да се харесват на потребителите и да ги карат да се връщат отново и отново. Въпреки, че това е по-лесно да се каже от колкото да се направи, то е възможно да се постигне с правилните инструменти и платформи. Особено ако уебсайта ви е на CMS като WordPress.

Днес WordPress захранва 25% от мрежата, което го прави популярния избор, правен от маркетолозите. WordPress е платформа създадена за издатели, тя предлага върховни SEO възможности и предоставя контрол над  почти всичко. И всичко това, може лесно да бъде постигнато с... плъгини.

42,884 плъгина. Това е броят до момента на плъгините достъпни на  WordPress.org. Сигурна съм, че след публикуването на тази статия, броят им ще е нараснал. С толкова много плъгини на разположение е трудно да се отсее, кои от тях е най-добре да използваме, особено когато времето ви притиска. 

Ако търсите WordPress плъгините използвани най-често от маркетинговите експерти, то тук сте на правилното място. Добрата новина е, че ние вече сме свършили тежката работа. В тази статия ще намерите, това което нашият експертен тим е подбрал като най-добрите WordPress плъгини за 2016г.

1) WordPress SEO от Yoast

Yoast SEO WordPress плъгин

Защо ще ви хареса:  WordPress SEO не е просто стандартен SEO плъгин, Yoast SEO се е превърнал в стандартен плъгин що се отнася до оптимизацията на Интернет търсачките. Това е пълният пакет за оптимизиране на уебсайт, който някога ще ви трябва.  Yoast SEO ви помага да оптимизирате вашето SEO на място. Всеки пост, всяка страница, всяко изображение, всеки URL- Yoast SEO обхваща всичко. Ще можете да поправяте съществуващи проблеми и да синхронизирате вашата бъдеща маркетингова стратегия относно съдържанието с най-добрите SEO практики.

Къде да го намерите:  https://yoast.com/wordpress/plugins

2) Akismet

WordPress Akismet плъгин

Ако блогът е отворен за коментари, то тогава съвсем нормално е хората да коментират. Но това е добра новина. За съжаление обаче, ще се сблъскате и със спамърите и спамботовете. Akismet, като продукт на  Automattic, е лесен за конфигуриране, но за целта трябва да се регистрирате с  Automattic и да придобиете API ключ.

Защо ще ви хареса: Akismet премахва спама, който лесно може да превземе коментарите и интерактивните елементи по сайта ви. Само го включвате и забравяте за него – Akmetist е изключително точен.

Къде да го намерите: https://akismet.com

3) Jetpack

WordPress Jetpack плъгин

Jetpack е WordPress решение за маркетинг и промоции. Плъгина предоставя функции за напреднали, като на пример анализи, инструменти за съдържанието, мобилни теми и повече.

Защо ще ви хареса: Маркетолозите могат да се възползват от всички функции на Jetpack, за да подсилят уебсайта си или да изберат да активират само тези които искат, базирано на личните им потребности. 

Къде да го намерите: http://jetpack.me 

4) Editorial Calendar – CoShedule

WordPress Editorial Calendar CoShedule плъгин

CoShedule добавя напълно функционален редакторски календар към вашият WordPress CMS. Можете да управлявате постове от множество автори, бързо да редактирате заглавия и време на публикуване и да подреждате чернови с този многофункционален, организационен инструмент. 

Защо ще ви хареса: CoShedule използва функционалност позната като drag-and-drop, чрез която се опростява начина по който описвате и управлявате съдържанието на вашия блог. CoShedule разполага с всичко, което е необходимо за постигането на нарастване – планиране, редактиране и споделяне на възможности посредством един back-end продукт. 

Къде да го намерите: http://coschedule.com

5) OptinMonster

WordPress OptinMonster плъгин

Захранете абонаментите и регистрациите си, проследете разговорите си, сплит тествайте за по-добри резултати ...

Защо ще ви хареса:  OptinMonster вероятно е най-добрият плъгин от водещо поколение за WordPress. Той ви позволява да създавате уникални грабващи вниманието включващи форми, които се конвертират изключително добре.  OptinMonster ви дава силата да превърнете посетителите на уебсайта си в абонати и клиенти.

Къде да го намерите: http://optinmonster.com

6) Broken Link Checker

WordPress Broken Links Checker плъгин

Искате да предотвратите резултатните страници на Интернет търсачките да следват счупени линкове в уебсайта ви? Broken Link Checker наблюдава линковете във вашите страници, постове, коментари и дори персонализирани полета. Ако намери счупен линк, ще ви информира чрез dashboard-a на WordPress или по e-mail.  

Защо ще ви хареса: За да ви спести безценно време, плъгинът улеснява процеса на редакция на счупен линк от плъгин страницата, като елиминира нуждата за ръчна редакция пост по пост.

Къде да го намерите: https://wordpress.org/plugins/broken-link-checker

7) Title experiment

WordPress Title Experiment плъгин

Доброто заглавие има силата или да спомогне за успеха на вашия блог пост или да го срине напълно.  Title experiment ви позволява да сравните множество заглавия за всяка една от вашите страници и постове, за да разберете коя е най-добрият вариант за вашата публика и би подобрила честотата на кликовете. 

Защо ще ви хареса: Защо да се задоволите само с едно пост заглавие, след като имате толкова много добри идеи? Използвайте всичките и оставете избора в ръцете на Title experiment плъгина. 

Къде да го намерите: https://wpexperiments.com

8) Canva Design Button

WordPress Canva Design Button плъгин

Този плъгин се интегрира без усилие с WordPress, предоставяйки ви достъп до най-мощната дизайн платформа в мрежата. Плъгинът позволява вграждането на  Canva във всеки тип уебсайт. Всеки притежател на сайт, който позволява на потребителите да качват съдържание, независимо дали е Интернет приложение, е-commerce доставчик или рекламна мрежа, иска за потребителите си хубави графики. Вместо да предлага просто един Upload бутон, с надеждата, че посетителите ще се справят с останалото,  Canva Design Button дава възможността на онлайн потребителите лесно да създават графики без да трябва да напускат страницата.

Защо ще ви хареса: Маркетолозите обожават Canva. Този плъгин бързо стана един от най-мощните, лесни за употреба, бързи, гъвкави и популярни уеб базирани инструменти за създаване на визуално съдържание.  Canva интерфейса е лесен за употреба, просто приплъзнете изображението, текстовото поле или иконата. Използвайте  Canva в  WordPress с този плъгин.

Къде да го намерите: https://wordpress.org/plugins/canva

9) Floating Social Share

WordPress Floating Social Share Bar плъгин

Този плъгин поддържа всички популярни бутони за социалните мрежи включително и броячи. Също така можете да позволявате или забранявате всички плъгин разположения. Floating Social Share за последно е обновяван през Февруари 2016г. И сега предлага също и мобилен Whatsapp бутон за споделяне. Въпреки, че този плъгин е адаптивен, той няма да се показва на по-малки екрани, за да не закрива текстовото пространство.

Защо ще ви хареса: Инсталирайте, активирайте и изберете бутоните за социалните мрежи само с клик на бутон – просто е толкова лесно! Интегрирайте чудесни, адаптивни, лесни за скролване линкове към социалните мрежи директно в сайта ви. 

Къде да го намерите: https://wordpress.org/plugins/floating-social-share-bar

10) Click to Tweet

WordPress Click To Tweet плъгин

Click to Tweet позволява на маркетолозите да създават моменти подходящи за Twitter, директно във вашия блог пост, за да се увеличи ангажираността на хората и да се покачи трафика към съдържанието на уебсайта ви.

Защо ще ви хареса: Това е удивителен и широко употребяван плъгин за социално споделяне, който прави процеса на споделяне на специализирано съобщение от вашето съдържание лесен за потребителите. Плъгинът създава персонализирано съдържание за Twitter, вътре във вашия пост и по този начин потребителите ви могат лесно да споделят съобщението само с едни клик. 

Къде да го намерите:  https://wordpress.org/plugins/click-to-tweet-by-todaymade/installation

11) W3 Total Cache

WordPress Total Cache плъгин

W3 Total Cache е плъгин от изключителна важност, който определено трябва да добавите ако искате да подобрите работата на сайта ви и да го направите по-бърз.

Защо ще ви хареса: Допълнението драстично подобрява работата на уебсайта ви като кешира всичко от страници до база данните ви, което кара сървъра ви да мине през съдържанието на уебсайта ви и да го зареди по-бързо на браузъра на потребителите. Това прави W3 Total Cache добре познат и уважаван плъгин, използван от някои от най-добрите уебсайтове онлайн.

Къде да го намерите: https://wordpress.org/plugins/w3-total-cache/

Надяваме се тази статия да ви е била полезна и да сте научили нужното за най-необходимите WordPress маркетинг плъгини за 2016г. Следете нашата поредица от WordPress статии и получавайте редовни известия за света на WordPress от ETNHost. 

Успешен маркетинг!
ETNHost 

X