04 Яну 2017

154

5414

Топ 10 WordPress Плъгина за Галерия

Снимки, снимки и още снимки. Почти всеки уебсайт, било то в битието или в небитието, съдържа някакви изображения. Рядко може да се забележи сайт, в който да липсват каквито и да е снимки или картинки. И ако случайно някой Интернет потребител попадне на такъв сайт по погрешка, шансовете са големи, че той или тя едва ли ще остане за дълго, за да разгледа. Това е така, защото един такъв сайт не е визуално стимулиращ и не предизвиква абсолютно никакъв интерес у посетителя или иначе казано такъв сайт би ни отегчил до смърт. 

Няма значение дали имате бизнес уебсайт, блог или онлайн магазин, защото при всички положения ще трябва да сложите някакво визуално съдържане, различаващо се от така любимия ни plain text, което да събуди интерес у потребителя. За щастие, ако имате сайт изграден на WordPress, това начинание ще ви се стори доста лесно и приятно. Единствената объркваща част би била избирането на правилния за вас плъгин, но за щастие, ние сме се погрижили да създадем списък с най-използваните и функционални плъгини за галерия, за да може избора ви да бъде много, много по-лесен.

1. NextGEN Gallery

NextGen Gallery WordPress Plugin

Този безплатен плъгин е считан за стандарт сред WordPress плъгините за галерии. От пускането му през 2007г до сега се счита, че плъгина акумулира около 1.5 милиона сваляния на година. NextGEN Gallery не използва вече вградените WordPress функционалности, а идва със свой собствен интерфейс, който ако трябва да сме честни може да бъде малко объркващ за новобранците, но веднъж щом сте се запознали с него ще можете да качвате изображения в сайта си дори и в съня си. С  NextGen Gallery ще можете да създавате красиви и адаптивни галерии, оптимизирани да пасват на всяко устройство.

Топ характеристики: Batch Management, оразмеряване на изображения, поставяне на воден знак, сортиране и таг на изображения (Image Tagging & Sorting), импортиране на метаданни и много други.

Къде да го намерите: https://wordpress.org/plugins/nextgen-gallery/

2. Envira Gallery

Envira WordPress Gallery Plugin

Envira е един от най-популярните WordPress плъгини за галерия. Плъгинът е идеален за хора, които нямат голям опит със системата за управление на съдържанието и им дава възможността бързо да създават галерии. Той е изключително добре структуриран и оптимизиран за едно изключително добро изпълнение и скорост. Именно за това Envira се счита за най-бързия плъгин за галерии на пазара. С него ще се насладите на адаптивни галерии и то в рамките на няколко минути. С Envira можете лесно да пренареждате снимките, които сте качили, благодарение на drag-and-drop builder-а. 

Топ характеристики: Deeplinking, видео галерии, споделяне в социалните мрежи, поставяне на воден знак, удобен за мобилни устройства, SEO оптимизиран, CSS стилове, Pinterest и Instagram галерии, Dropbox вносител и много други.

Къде да го намерите: https://wordpress.org/plugins/envira-gallery-lite/

3. Simplest Gallery Plugin

Simplest Gallery Plugin WordPress

Този плъгин е познат със своята опростеност и множество стилове галерии. С него лесно можете да сменяте стиловете на галерията, без да се налага да пресъздавате всичко от самото начало. Simplest Gallery Plugin ви дава възможността да интегрирате вградените фото галерии на WordPress директно в страниците си с добавен визуален ефект. 

Топ характеристики: Lightbox Gallery Format, поддръжка на множество езици, множество галерии за пост, множество стилове за галериите и много други. 

Къде да го намерите:  https://wordpress.org/plugins/simplest-gallery/

4. Social Gallery Lite

Social Gallery WordPress Plugin

Social Gallery е чудесно решение ако сте по-фокусирани върху това да насърчавате посетителите си да споделят изображенията ви в социалните мрежи и да оставят коментари под тях. Този плъгин е лесен за инсталиране, поддържа множество браузъри, напълно адаптивен и подсигурява бързо зареждане. 

Топ характеристики: SEO оптимизиран, персонализирани URL адреси, 40+ CSS анимации,  "Facebook Style" – лайтбокс преглед на изображения, Facebook коментари за блог изображения,  Image Tagging и много други. 

Къде да го намерите: https://wordpress.org/plugins/social-gallery-lite/ 

5. Gallery

Gallery WordPress Plugin

Плъгинът Gallery е много лесен за използване, дори и да сте начинаещ в света на WordPress. Той е напълно адаптивен и бърз и е несъмнено един от най-популярните WordPress плъгини. Gallery ви дава възможността да избирате измежду 7 чудесни изгледа, да пишете описания за изображенията, които качвате или с други думи – да бъдете креативни.

Топ характеристики: Bulk качване на изображения, Преглед на галериите, Промяна на разположението, Advanced Compatibility, Шорткодове, клипове в YouTube, поставяне на изображения в WordPress пост, Lightbox / Popup и много други.

Къде да го намерите: https://wordpress.org/plugins/gallery-images/

6. Foo Gallery

Foo Gallery WordPress Plugin

Foo Gallery е страхотен плъгин, който е известен с това, че дава на потребителите си възможност за по-добро управление на галерии и видео клипове Той е лесен за управление, подходящ както за новобранци така и за уеб девелъпъри. С този специален плъгин, албумите ви са вградени направо като разширение. 

Топ характеристики: поддръжка на множество сайтове (Multisite Support), визуални шорткодове (Visual Shortcodes), вграден магазин за разширения, персонализиран CSS за галерии и албуми и много други. 

Къде да го намерите: https://wordpress.org/plugins/foogallery/ 

7. Gallery Bank

Gallery Bank WordPress Plugin

Gallery Bank е напълно адаптивен плъгин, с който лесно бихте могли да създавате карасиви албуми с изображения и видеа. Това, което прави този плъгин специален са допълнителните характеристики, които са включени към него. Лесен за употреба, ефективен, бърз - Gallery Bank несъмнено би бил безценна добавка към вашия сайт.

Топ характеристики: Шорткод Wizard, Bulk Upload, Грид формат албуми, URL пренасочване, компактни албуми, Basic Thumbnail галерия и много други. 

Къде да го намерите: https://wordpress.org/plugins/gallery-bank/ 

8. Justified Image Grid

Justified Image Grid WordPress Plugin

Този премиум плъгин е напълно адаптивен и специално предназначен за изобразяване на вашите картинки и снимки по правилния начин. Justified Image Grid е лесен за инсталиране и не изисква опит с кодиране. С него вашите изображения остават в оригиналните си пропорции и можете да добавяте специални ефекти, за да ги направите по-интересни. С този плъгин получавате безплатни update-и до живот и няма да бъдете таксувани периодично. 

Топ характеристики: Retina Ready, CDN съвместимост, филтриране, източници на съдържание, лайтбоксове, WPML и много други.

Къде да го намерите:  https://codecanyon.net/item/justified-image-grid-premium-wordpress-gallery/2594251 

9. Awesome Gallery

Awesome Gallery WordPress Plugin

Ако изберете Awesome Gallery ще имате възможността да издърпвате изображения от множество различни източници като персонализирани пост типове (custom post types), страници и т.н. Можете да избирате как да се подреждат изображенията ви – хоризонтално, вертикално или в класически грид. Също можете и да използвате Google шрифтове за надписи, да персонализирате границите на изображенията (customise image borders) както и ширината им. 

Топ характеристики: Автоматични актуализации, самодиагностика, персонализиране на оформлението (layout customisation), CSS3 графични ефекти, множество галерии, адаптивен и retina ready и т.н.

Къде да го намерите: https://codecanyon.net/item/awesome-gallery-instagram-flickr-facebook-galleries-on-your-site/6462937 

10. Gallery Factory

Gallery Factory WordPress Plugin

Gallery Factory е чудесно решение за хора, които планират да създават големи галерии. Той действа като уеб приложение, интегрирано директно във вашия WordPress, което само по себе си е изключително иновативен подход в света на WordPress плъгините. Подреждането и организацията на файловете никога не е била толкова лесна – можете да поставяте изображенията си в множество различни албуми без да се налага да ги качвате по няколко пъти. Плъгинът също така идва и със страхотен инструмент, който ви позволява да показвате вашите изображения по интересен и креативен начин. 

Топ характеристики: WYSIWYG редактор на оформлението, дървовидна структура на албумите, напълно адаптивно грид оформление и още много характеристики. 

Къде да го намерите: https://codecanyon.net/item/gallery-factory/11219294 

Ако и вие сте запалени по WordPress, като нас, то несъмнено трябва да станете част от нашето всеразрастващо се семейство. Нашите WordPress Хостинг планове са идеални за вас и вашия WordPress сайт. Всичките ни пакети са създадени по начин, който да позволява безпроблемното преминаване към план предлагащ по-богати ресурси, за да може сайтът ви да се разраства плавно. Станете част от нашето хостинг семейство и започнете вашето онлайн приключение още днес!

Категории: WordPress
X