25 Мар 2016

67

1849

Здравей, Joomla 3.5!

Ура! Ура! Най-после е тук! Как така, какво? Joomla 3.5 разбира се!

Чакането приключи! Екипът по проектно ръководство и производство на Joomla официално обяви рилийза на най-новата версия и представи на аудиторията всичките и подобрения. Версия 3.5 включва 34 нови функции, всяка една по-добра от предната.

Екипът, обаче, най-много набляга на това, че Joomla 3.5 поддържа напълно наскоро пуснатата версия на PHP, а именно PHP 7. PHP 7 предоставя  значителни подобрения що се отнася до скоростта и представянето на сайта. Така потребителите на на Joomla 3.5 ще могат да станат част от PHP 7 преживяването.

Друга функция, на която екипът набляга, е изключително полезният плъгин за e-mail нотификации, който редовно проверява за нови обновления и ви известява при наличието на такива. Това е функция, която е много подходяща за хора, които нямат възможността да проверяват всеки ден за обновления или за хора, които най-откровено казано просто позабравят да го сторят.

Друг интересен плъгин, включен в Joomla 3.5, е този за събиране на статистики. Това, което той прави, е да събира информация за системата, която е използвана. Необработената колекция от информация се обработва преди да бъде предадена нататък, или иначе казано става анонимна. Тази информация се събира с цел подобряване на изпълнението и предотвратяване на проблеми за потребителите при излизането на нови версии на Joomla. По този начин потребителите на тези нови версии, ще могат винаги да се възползват от най-новите бази данни и версии на PHP. Този плъгин подава данните в системата на Joomla и ги прави достъпниза аудиторията. 

Друга вълнуваща функция, включена в новата версия на Joomla е drag and drop опцията, която ви позволява лесно да добавите изображение към блог статията ви, просто като я вземете от папката в компютъра си и я провлачите до желаното място. Единственото условие е да използвате TinyMCE WYSIWYG едитор.

Още по-вълнуваща функция е възможността за добавите потребителски CSS файл,към Protostar, което, както  всички знаем, до сега беше невъзможно, но с тази актуализация, този тип персонализиране сега е напълно постижимо.

Ето и още няколко от останалите функции, включени в Joomla 3.5:
 

  • лесно вмъкване на модули -  това означава, че потребителите имат възможността да поставят модули в статии без никакво усилие или допълнителни познания по синтаксиса. Лесният за използване интерфейс, позволява на потребителите да поставят модула само с един клик на бутон;
  • редакционни бутони, които вече са добавени към лентата с инструменти, така че потребителите да имат по-лесен достъп до тях.
  • опция за подреждане на блог статиите на случаен принцип – това позволява да изберете произволна категория за нареждане на статиите ви в блога.

Това са само някои от 34-те функции, включени в тази нова версия на Joomla. Ако желаете да видите пълния списък от функции, можете да го намерите тук.

Надяваме се, че тази статия ви е била полезна и интересна. Ако ви е харесала, не се колебайте да разпръснете нашата ETNHost обич, като я харесате и споделите. Ако имате въпроси или се нуждате от помощ при ъпгрейда на вашата Joomla, както винаги- не се колебайте да се свържете с нас по всяко време!

Екипът на ETNHost ви пожелава весел и ползотворен Joomla ден!

 

Категории: Новини
X