22 Юни 2016

59

2241

Как да създадем уебсайт за ресторант с помощта на WordPress?

Ако сте собственик на ресторант, то тогава сигурно знаете, че в това време и ера е просто немислимо да имате ресторант, но да нямате уебсайт за него. Хората вече са до толкова свикнали да търсят всичко онлайн и липсата на присъствие от ваша страна в Интернет пространството е сходна на това, просто да не съществувате като бизнес. За това нека да започнем от начало.

1. Уеб хостинг и домейн

Има две основни неща, които трябва да направите преди да започнете направата на вашия сайт. Първото е да си изберете уеб хостинг доставчик, а второто е да си изберете правилият за вас домейн. Купуването на хостинг много си прилича с купуването на земя. Нуждаете се от земя, за да можете да си построите къща, но за да построите голяма къща, трябва да имате голямо парче земя. Иначе казано, ако искате да създадете голям уебсайт, изискващ много ресурси, то трябва да си изберете уеб хостинг план, който да е подходящ за сайта ви. Тук в ETNHost, предлагаме планове както за малки и средни на големина сайтове, така и за големи и корпоративни, а ако не сте сигурни в това, какъв план е подходящ за вас, то нашият екип е на вашите услуги.

Изборът на домейн е много обширна тема, която сме разгледали в дълбочина в статията ни 10 Съвета за избор на правилния домейн.

2. Инсталирайте WordPress

Инсталацията на WordPress е много лесна. Подробно описание за инсталиране на  WordPress и  WordPress теми можете да намерите в Част 1 от „Как да?“ поредицата ни: Как да създадете уебсайт с WordPress.

3. Изберете правилната тема

Чарът на WordPress се намира именно в това, че разполага с богата палитра от теми подходящи както за ресторанти така и за кафета, сладкарници, заведения за бързо хранене, таверни и други в сферата на ресторантьорството. Всички теми са лесни за персонализиране и употреба. Тук ще ви изброим имената на няколко от тях, за да може да имате отправна точка в търсенето си:

  • Sage –  е изключително интересна тема, която идва с 40 различни демо весии и 20 меню страници както и много други характеристики. Много е подходяща ако смятате да качвате много снимки на вкусните ви ястия.
  • Downtown – е адаптивна тема, която е изключително стилна. Състои се от много характеристики, които биха ви били от изключителна полза като на пример: форма за резервации, Google Maps, меню, страници за рецепти и много много други.
  • Tavern – е подходяща за този ресторанти стремящи се да постигнат уютна атмосфера. Темата включва система за резервации, контактна информация и линкове към менюто
  • Grand Restaurant – е елегантна тема за ресторанти, които таргитират елитна клиентела. Известна е със своите изображения на целия екран, красиво грид меню. Също така съществува опцията да вградите множество карти в уебсайта ви. В темата ще намерите и 7 различни блог подредби, които ви позволят да държите клиентите си в течение .
  • The Flavour – е перфектна за бистро или бар, лесна за употреба и с модерен подход. Цветовете и фонът могат да бъдат променени без никакъв проблем.
  • Piquant – Дръзкият дизайн на тази тема прави потребителското изживяване несравнимо. В нея ще намерите форма за резервации и 6 различни вида блог също така и галерия за всичките ви снимки.
  • CaféCultura – е перфектната тема за всички типове кафенета. Можете да създавате колкото си поискате менюта, също така в темата има и вграден слайдер, за по-лесен достъп.
  • Sushi – е премиум WordPress тема, която включва джаджи, шаблонови менюта и много други интересни неща.
  • Ristorante – е очарователна тема с 15 различни езикови опции, което е перфектно за вас, ако ресторантът в посещаван от много туристи или планирате масивна верига в няколко държави.
  • The Spot – има фон в пълен размер, много интересна система за резервации и контактна форма както и меню шаблони.

Ето и няколко безплатни теми за вашия ресторант/кафене/сладкарница:

Restaurateur – е лесна за персонализиране адаптивна тема. Тук вие можете да добавяте менюта с ваши лични категории и да персонализирате началната страница, поздравителното съобщение, можете да добавяте контактни детайли, местоположение и т.н. 

Bakery – има много характеристики, някои от които са: галерия, меню, форма за поръчки.

Bistro – е страхотна тема, адаптивна и лесна за употреба. 

SKT Bakery – Темата е перфектна за пекарни, кафенета и подобни. Напълно адаптивна, бърза и с модерен дизайн. 

OS Gouremt – перфектна е за всеки уебсайт, който е в сферата на ресторантьорството. Адаптивна, перфектна за дисплей на социални профили, с модерен дизайн. Ще имате достъп до множество персонализирани джаджи.

4. Елементи

Има неща, които трябва да бъдат намерени във всеки сайт на ресторант/ кафене/ сладкарница и т.н. Тези неща са от изключителна важност и ще направят потребителското изживяване по-добро. Уебсайта ви е онлайн фасадата на бизнеса ви. Ако накарате хората да искат да ви посетят, като им покажете само няколко снимки и добре структуриран уебсайт, който е адаптивен и лесен за управление, то тогава сте си свършили работата отлично.

Меню – това е най-важната част от уебсайта ви. Наясно съм, че не ви казвам нищо ново, но върху някои неща трябва да се наблегне. Менюто към ресторанта ви трябва да е уеб базирано, а не в PDF файл. Трябва да има поставени действителни снимки на храни предлагани в заведението ви, а не картинки свалени от Google. Също така, трябва да включите подробно описание на съставките плюс специалитети и цени. Не слагайте в менюто си неща, които не предлагате, само за да изглежда пълно. Това което предлагате в действителност е повече от достатъчно.

Резервации – Добра идея е да е възможно за клиентите да правят резервации онлайн

Доставка по домовете – също добра идея би било ако предоставите на клиентите си възможността да поръчват храна за вкъщи не само по телефона, но и онлайн.

Работно време и адрес – адресът и телефонният номер на ресторанта трябва да бъдат лесно достъпни за клиентите. WordPress предоставя джаджи към темите си, които включват карти за улеснение на клиентите.

История – хубаво е да включите историята на заведението ви, кое ви е подтикнало да започнете бизнеса ви, през какви премеждия сте преминали. Включете и няколко снимки към разказа си.

Рецепти и блог –тази част не е от изключително значение за сайта ви, но е интересна черта, която ще го отличава от останалите.

Създаването на уебсайт за вашия бизнес освен задължително, може да бъде и забавно. Тук в ETNHost оценяваме креативността на клиентите си и ги насърчаваме да се развиват. Нашите уеб хостинг планове ви дават безплатен достъп до над 400 приложения едно от които е WordPress. Присъединете се към разрастващото ни семейство и нека да растем заедно!

Категории: WordPress , Бизнес
X