29 Сеп 2016

59

2332

Как да създадем спортен уебсайт с помощта на WordPress?

Ако сте привърженик на спорта и искате да споделите тази своя страст със света, то създаването на спортен уебсайт е само за вас. Проблема обаче е,че нямате ни най-малка представа от къде да започнете? Не се притеснявайте! ETNHost е тук, за да ви помогне с най-новата глава от поредицата „Как да?“.

1. Започнете от самото начало - Избор на Уеб хостинг и домейн

Както обикновено, започваме с основната и най-важна част от построяването на сайта ви. Трябва да си изберете подходящ, за вас и бюджета ви, хостинг план и домейн, който да отговаря на сайта ви. Купуването на хостинг план много прилича с купуването на земя, колкото по-голямо парче земя имате, толкова по-голяма къща можете да построите. ETNHost предлага уеб хостинг планове за всички видове нужди и за всякакви хора – от новобранци до експерти.

Изборът на домейн е тема, която сме разгледали подробно в статията ни 10 Съвета за избор на правилния домейн.

2. Инсталация на WordPress

Повтаряли сме многократно, че инсталацията на WordPress е много лесна. Важно е разбира се да следвате правилните стъпки. Ако все още се чудите как, процеса по инсталацията на WordPress и WordPress теми е разгледан в статията ни Как да създадем уебсайт с WordPress

3. Избор на подходящата тема

Най-хубавото на  WordPress е, че има голям избор от теми – премиум и безплатни. Всички са лесни за употреба, подлежащи на персонализация и забавни за използване. Ето някои от тях:

  • GYM - Sport Fitness Bootstrap Theme - Това е лесна за употреба премиум тема, която е отлична за лични треньори, фитнеси, йога центрове и в общи линии всичко свързано със спорта. Тя е напълно адаптивна и включва блог страница, контактна страница, контактна форма, разписание и т.н. 
  • Yoga - Както името предполага, Yoga е перфектна за създаване на сайт свързан със здраве и йога. Темата предлага много езици и над 80 кратки кода. Тя е адаптивна и има много функции, инструменти и джаджи, които са на ваше разположение. 
  • Sport & Fitness - Спорт сайтовете не са само за игри. Тази тема е перфектна както за спорт клубове така и за фитнеси. Тя има много уникални функции, като например създаване на таблици с тарифи, организатор на упражнения и други. 
  • SportAK - Това е тема, която е разработена специално за футболни клубове. Темата е подходяща също и за други спортове, като на пример хокей, хандбал, волейбол, баскетбол и др. С нея можете да създадете уникално изглеждащ уебсайт, който ще бъде добре приет от вашите посетители. В темата има включени чудесни функционалности като: персонализирани джаджи, пост формати за галерии и видеа, шаблони на страници, също така е напълно адаптивна и лесна за управление.
  • Real Soccer - И най-после стигаме до футболната тема. Естествено, тя не е строго само за футболни уебсайтове. Подходяща е, както за сайтове за футболни клубове, така и за спортни сайтове като цяло – тенис, баскетбол, голф, фитнес. Темата е адаптивна, лесна за прилагане и употреба, с висока резолюция и на скоро обновявана. 

Разбира се, ако не искате да инвестирате в премиум теми, винаги можете да си изберете от безплатните теми в WordPress. Ето и една, две от тях:

  • SportsMag - Това е тема, включваща доста функции. Абсолютно безплатна, абсолютно адаптивна и абсолютно забавна. SportsMag е перфектната тема за онлайн списания, блогове, лични сайтове и т.н. Има персонализирано меню, фон и други опции. 
  • Sporty - Тема с много функции, като персонализирано меню и хедър, адаптивна и с гъвкаво оформление.
4. Елементи

Всеки уебсайт има елементи, които са от основно значение за структурата му. За различните типажи сайтове се изискват различни елементи. Всичко това много зависи от това какъв уебсайт създавате. 

Изображения – Хората се радват на изображенията, защото те разказват история. Винаги е по-добре да имате нещо визуално стимулиращо, което да придружава текста. Изображенията запазват интереса на посетителите. Но може би е по-добре да не прекалявате с тях, защото както всичко останало, изображенията трябва да бъдат с мярка.

Какво предлагате – Този елемент е много важен за лични треньори, фитнес клубове и спортни клубове. Дръжте хората информирани за това, което предлагате, какъв вид тренировка, за кои възрастови групи е подходяща. Обяснете всичко, което трябва да се знае за вас и сайта ви - целите, мотивите ви. Какви програми предлагате, и за кого са подходящи те.

График – Хората ще искат да знаят, какъв е графика на треньорите и къде и кога се провеждат тренировките. Има ли регламент и какъв е той. Най-добре е този график да е уеб базиран, но да е достъпен за сваляне и разпечатване в PDF формат.

Социални мрежи – Трябва да сте наясно, че хората е много вероятно да ви открият най-лесно чрез социалните мрежи, за това се възползвайте от тях максимално. По този начин, лесно можете да държите последователите си в течение със случващото се.

Контакти – За да може хората да се свържат с вас, е добре да имате страница отделена за контакти – телефон, email и контактна форма.

5. Рекламирайте сайта си

Ако искате да сте откриваеми, то трябва да умеете да промотирате сайта си. Ето няколко начина да го правите:

Чрез социалните мрежи – Напълно безплатно е и е близо до сърцето на вашите посетители.

Чрез Уеб Банери – Това е доста често срещан начин за популяризиране и реклама, който често е доста ефективен, но изисква известна инвестиция от ваша страна.

Чрез Google Adwords – По този начин вие постигате по-добри резултати в Google, но това ще в струва. Спокойно, Google няма да иска да си плащате с първородния си син. Системата е така измислена, че плащате само при посещение, а така погледнато си е доста изгодно.

Това бяха съветите ни, за това Как Да Създадем Спортен Уебсайт. Оставете ни коментар ако намирате статията полезна и не забравяйте да я харесате и споделите в социалните си мрежи!

Категории: WordPress , Бизнес
X