20 Апр 2016

268

3264

Доброволчеството е ценност, носена в сърцето!

Много хора обръщат глава щом чуят думата доброволчество, защото в тяхното съзнание това е безсмислена загуба на време, от която няма да получат никаква облагав замяна. Това, за съжаление, е тенденция в България. Но тази тендеция има всички добри изгледи да бъде променена!

Доброволчеството не е просто поредното групово занимание за убиване на време, а добродетел, традиция, призната и оценена от обществата. В съвременния комерсиален свят “доброволността” е една от съхранените ценности, средство и начин за подпомагане на хора, неспособни сами да се грижат за себе си, подпомагане на обществото в критични моменти или природата като цяло. Истината е, че чрез доброволческата дейност хората много често получават повече, от колкото дават. И не, тук не става въпрос за материални награди. Тук става въпрос за удовлетворението, което чувстваме, когато помагаме на тези, които са в неравностойно положение. И нека бъдем честни, в света, в който живеем е пълен с хора и същества, нуждаещи се от помощ.

В този момент сигурно се чудите какво общо имат уеб хостинг услугите с всичко това. Отговорът е простичък- много!  Доброволците във всяка една организация са много важен коректив и двигател за нейното развитие, без значение от нейната сфера или местонахожение.

Днес светът отбелязва Деня за изразяване на благодарност към доброволците. Ден, който в България не е популярен. Това обаче няма да ни спре да го отбележим и почетем. На този ден светът отдава почит към всички тези безкористни хора, които черпят вдъхновение за действията си от усмивките, които поставят на лицата на хората, на които помагат. Тези хора придават смисъл на думата човечност и носят вдъхновение на всички нас.

И в този дух, нека ви споделим нещо за компанията ни. Ние, хората зад ETNHost, черпим вдъхновението си именно от тези безкористни хора и всеки ден се опитваме да станем по-добри.  

В екипа ни работят млади и отговорни хора, които се асоциират не само с компанията, но и с нейната мисия, възгледи и идеали. Всички те, притежават личностни качества като състрадателност, съпричастност и висока степен на отговорност, които ние като компания високо ценим. Вярваме в доброто и смятаме, че позитивизма и доброто отношение между хората в екипа, към клиентите и конкуренцията, е онази магическа съставка на успеха, която ни дърпа напред като компания.

 

Наясно сме, че всеки добър акт е от значение, щом носи радост поне на едно живо същество. Стараем се да се включваме в толкова благотворителни и доброволчески дейности, колкото можем и времето и възможностите ни ни позволяват. Част от дейностите, в които в момента взимаме участие са:

  • Описване на снимка, човек или предмет на незрящи; 
  • Подаряване на образователна игра за деца в неравностойно социално положение;
  • Безвъзмездно даряване на кръв;
  • Отиване на гости на деца от дом и други.

Не изброяваме тези дейности с цел да търсим одобрение или признание. Има неща, които дори не сме включили тук. Достатъчно ни е да знаем, че помагаме на нуждаещите се. Този пост не е за нас, а за вас! Искаме да ви призовем да бъдете от онези хора, които помагат на останалите. Не винаги е нужно да се заемате с нещо, което да заема голяма част от времето ви. Има неща, които бихте могли да правите и от уюта на собствения си дом. Доброволчеството не се измерва в количество, а в желанието, което влагате!

Но не само ние приемаме доброволческата дейност толкова сериозно. Много други компании от различни браншове и големина участват в такъв тип инициативи, защото именно те се превръщат във важни ценности. 

Благодарение на организацията TimeHeroes много големи и утвърдили се в своя бранш компании се обединяват в областта на доброволческата дейност. А кои са TimeHeroes? TimeHeroes са страхотни млади хора, които изграждат най- голямата българска платформа за доброволчество и правене на добро- лесно, бързо и достъпнпо онлайн, от всяка точка на страната. На повече  и повече добро! За компаниите, като нас, TimeHeroes съумяват да превърнат самия акт на доброволческа дейност в една приятелска надпревара на „Кой ще помогне най-много?“. Компании от различни сектори се включват в инициативата като се записват на различни „мисии“, чрез които помагат на хора и животни с тежки съдби. Всички тези компании, включително и ETNHost, се присъединяват към Декларацията на Работодателите в България за насърчаване на доброволческия труд, което значи, че всички те смятат доброволческата дейност за ценен опит и са готови да развият доброволческата част от фирмените си структури. Как биха направили това? Много просто, при разглеждането на CV-та подадени за определена позиция, опит в доброволческа дейност, много би наклонил везните в полза на кандидата. Това значи, че самите фирми оценят много високо такъв тип заинтересованост у кандидатите и се опитват да насърчат и засилят заетостта в тази насока. Доброволчеството е начин на учене, на придобиване на знания и умения през целия живот на човека, за което никога не е късно. 

Проучване направено от социалния портал LinkedIn гласи, че 41 процента от запитаните работодатели биха предпочели да наемат служител, който е описал опита си с доброволчески дейности в CV-то си, защото посредством такъв тип дейности, човек засилва уменията си за работа в екип, увереността си и създавал добри комуникативни умения. 

За да подпомогнат на устойчивото развитие на света, много уеб хостинг компании, включително и нашата, използват зелена енергия и предлагат зелен хостинг на клиентите си. Също така вземат участие в множество доброволчески и благотворителни дейности, защото осъзнават, че имат силата да променят света и да го направят едно малко по-добро място. 

Доброволчеството е дейност, която е тясно свързана с подобряването на условията за живот, както за нас, така и за тези около нас. За нещастие обаче, в наши дни света се върти основно около нуждата за все повече и повече материални неща. Но понякога дори малките действия имат огромно значение.

Доброволчеството е добрина и всяко живо същество заслужава искрица добрина в живота си.

За това, екипът на ETNHost ви приканва да бъдете добри един към друг и да помагате на тези, които не могат да си помогнат сами чрез инициативите, които лесно и бързо можете да откриете на сайта на TimeHeroes, защото "Доброволчеството е ценност" за всеки един от нас!

X