11 Май 2016

116

1958

Осемте чудеса на Drupal 8

Искате ли да бъдете част от вълнуващия свят на Drupal 8? Е, няма по-подходящо време от настоящето, защото тази система за управление на съдържание е тук с поредния си зашеметяващ рилийз. Версия 8 е най-новата версия пусната от Drupal и за това бихме искали да посветим този блог пост на чудесата, които тя предлага на своите потребители.

Чудо номер 1 – По-богато ядро

До сега кодбазата не се намираше в своя собствена поддиректория, което само по себе си представляваше неудобство. Drupal 8 ни предоставя възможността да се насладим на едно елегантно подредено ядро, намиращо се в своя собствена се поддиректория. По-вълнуващата част е това, че версия 8 носи със себе си Symfony библиотеки внедрени в ядрото, като по този начин  прави съдържанието по-лесно достъпно за разработчиците и потребителите. Друго интересно обновление е, че Views модулът е вече вграден в ядрото, което позволява персонализирането на admin listings.

Чудо номер 2 – Ангажираност за достъпност 

Представяме ви функционалностите, които увеличават използваемостта на софтуера и техните подобрения:

  • Благодарение на приложените  WAI-ARIA техники и  HTML5 маркъп вече е възможно да маркирате части от съдържанието с атрибути, превръщайки ги в по-добре познати такива.
  • Хората вече могат да прелистват и идентифицират специални списъци с операции, второстепенни области със съдържание и банери.
  • По-нов и по-добър адаптивен toolbar.
Чудо номер 3 – Персонализиране, персонализиране и още персонализиране

Организационни умения? Вече нямате нужда от тях, защото редакторът на Drupal 8 е тук да ви се притече на помощ. Редакторът е настроен по подразбиране, за да наложи по-чисто маркиране. Всичко това е благодарение на  WYSIWYG функционалностите, които са разработени, за да могат потребителите да се насладят на по-подредено и по-добре структурирано съдържание.  О, щастливият момент, в който осъзнаете, че добавянето и отстраняването на тези досадни редакторски бутони (editor buttons) не представлява нищо повече от проста drag-and-drop процедура, благодарение на UI конфигурацията. Потребителите вече също могат да конфигурират хард-коднатите компоненти като на пример навигационните пътища (breadcrumbs). 

Чудо номер 4 – Подобрена конфигурация

До сега, повечето от нас са изпитвали значителни трудности, когато е трябвало да приложат някакви конфигурационни промени по сайтове в реално време. Процесът на импортиране и експортиране на дата от една среда в друга, допреди Drupal 8, винаги е бил трудоемък. Но версия 8 поддържа и валидира UUID, така че ако двете среди поддържат универсално уникални идентификатори – UUID, Drupal 8 лесно би могъл да експортира или импортира конфигурационни промени между средите. Drupal също поддържа конфигурационна схема във всички потребителски среди, което е много полезно, когато говорим за запазване на целостта на данните между имплементациите и модификациите. 

Чудо номер 5 – Езици

Потребителите на Drupal 8 имат привилегията да избират измежду 100 езика. Тази функционалност е предоставена така щедро от Drupal за Drupal общността, която не говори Английски език. По този начин повече хора ще могат да се насладят на удобството, което носи възможността да се използват всички инструменти на достъпен и разбираем за тях език. Drupal 8 е оборудван с 4 ядрени модула за поддръжка на език и превод. Drupal 8 предоставя инструментите за лесен превод. Също така, новата версия дава на потребителите си средствата да имат до 3 различни езика, като всеки един от тях може да бъде използван за различна част от системата, като например – информация за профила, езикът избран от потребителя или дори различен език за администрацията. 

Чудо номер 6 – Приветстваме API достъпа  

Drupal 8 дава на потребителите си средствата за достъп до тяхното структурирано съдържание чрез API-та. Изпращането на информация извън компютъра е по-лесно от всякога. Можете да избирате дали да изведете данните в XML или JSON формат, също така можете да изберете по какъв начин искате да ги презентирате – AngularJS или React.

Чудо номер 7 – По-добро кеширане

С Drupal 8 кеширането е по-добро от всякога просто, защото процесът се изпълнява в ядрото. Можете да дискредитирате съдържание използвайки кеш тагове.

Чудо номер 8 – Тестване

Drupal 8 е проектиран по начин, който носи на потребителите много нови функционалности, като всички нововъведения са въведени в името на по-доброто изпълнение и скорост. В духа на всички тези нововъведения, Drupal 8 идва и с подсилена тестинг функционалност, защото във версия 8 всичко е по-бързо, включително и тестингът. Вече можете да извършвате и тестове за фиксирана единица от IDE, защото версия 8 има интегриран PHPUnit. Други тестингови стандарти, които са включени в Drupal 8 са BrowserTestBAse и KernelTestBase.

Звучи ли ви вълнуващо?Ако информацията в този блог пост ви е запалила поне малко, горещо ви препоръчваме да тествате Drupal 8 за вашия нов уебсайт. Можете да свалите Drupal 8 от официалния уебсайт на Drupal. Ако сте клиент на ETNHost можете лесно да намерите версия 8 на Drupal, както и над 400 други CMS апликации в Softaculous. Екипът ни Ви пожелава щастлива и продуктивна седмица!

 

X