23 Дек 2016

69

3127

ETNHost e #Selfieless тази Коледа!

Времето да насочим вниманието си към другите, застъпва и в рамките на нашата страна. След Европа, сега е ред и при нас камерите да се завъртят в правилната посока – към делата.  Canon и БЧК ни напомнят, че щом ежедневно можем да направим близо 93 милиона селфита, то можем да направим нещо и за другите. Социална инициатива, която привлича с простота, яснота и креативност. Качи снимки на добрина, която си извършил с хаштаг #selfieless и номинирай свои приятели да направят същото. Всеки приел да участва, трябва да предаде нататък по веригата номинациите, за да се трупат точки... не пред някой конкретно, а пред самите нас. Пък, знае ли човек...

След като бяхме номинирани от приятелите ни от People of Plovdiv, и приехме да участваме в инициативата #selfieless на Canon и БЧК, пред нас се изпречи предизвикателството да изберем в какво да влеем енергията си и как удачно да пренесем идеята, която живее в нас за добротворството и Коледните инициативи като цяло. 

Фокусираме се върху децата. Не като ежегодно най-предвидимите и удобни за благотворителност кадри, ами просто като приоритет, който за нас винаги излиза начело.

В случая се спряхме върху каузата на Фондация "И АЗ МОГА/ I CAN TOO", която цели набиране на средства за деца със специални нужди чрез Коледен базар с изцяло ръчно изработени материали. 

Кампанията #selfieless

А нали сме си сръчни пък и се умиляваме от детски очички, та решихме да запретнем ръкави и да съсечем сухата работна атмосфера с малко ръчен труд. 

Кампанията #selfieless

Що се отнася до показността и снимането на процеса – примери и действия трябва да се показват. Изцяло подкрепяме такъв тип гласност на иначе личните и мирни, некрещящи каузи. Считаме, че когато съществува подходяща платформа, разпространяваща хуманни и ценни идеи и приканваща към това да бъдем по-загрижени и помагащи (умишлено не казвам по-добри, защото това е качество, което трудно се изфабрикува, а и не е необходимо – може да помагаш на другите и без да си светец и непоправим добряк), единственото нормално нещо, което можем да направим, е да последваме пътя на светлината. Така божествено обвързано и така човешки извършено. 

За пореден път благодарим и на TimeHeroes за нестихващия поток от сила и мисъл за другите, който излъчват. 

Кампанията #selfieless

Обичайте се, дарявайте искрици от себе си на другите, усмихвайте се и си живейте живота!

Весели празници и помнете, че всичко се връща и с малък жест можете да затворите кръга на доброто.

X