15 Юли 2019

47

2129

Внезапно покачване цените на cPanel лицензите

Уважаеми Клиенти,

Пишем тази новина, за да ви уведомим за възникнала внезапна промяна в ценовата политика на cPanel на 27.06.2019 година.
Накратко: cPanel решиха без предупреждение да променят начина, по който се определя цената за техните лицензи, а именно от фиксирана цена за сървър се преминава към цена, базирана на броя акаунти - т.е всеки отделен cPanel акаунт вече се таксува.

Ценовата политика на cPanel не се е променяла през последните 20 години и това тяхно решение рефлектира ключово върху цялата индустрия. Въпреки че се надигна огромна негативна вълна в цялото интернет пространство - новите цени са вече факт.

За повече информация:

- https://forums.cpanel.net/threads/announcing-account-based-pricing.656071/
- http://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=1770316

Решението им резултатира в покачване на разноските за cPenel лиценз за сървър средно между 150% и 800%, а в някои случаи над 1000%, защото вдигането на цената е по 3 различни направления:

1. Вдигане на досегашната базова цена на лицензите
2. Въвеждане на различни цени за различни пакети cPanel лицензи с включен лимитиран брой акаунти
3. Добавяне на цена за всеки следващ акаунт след лимитирания брой

Това е нещо, с което трябва да се справим ние доставчиците, и то почти без никакво време за подготовка и възможности за реакция.

Ето защо ние от ETNHost трябваше да реагираме и предприемем необходими мерки (нещо което без съмнение ще направят всички хостинг доставчици в близкия един месец) покачвайки базовите цени на нашите хостинг пакети с необходимата корекция и таксувайки според брой cPanel акаунти, разположени в рамките на Реслърския акаунт за реселърските пакети.

Моля имайте предвид, че ние никога не сме се стремели да увеличаваме цените на съществуващите клиенти на всяка цена и както може би сте забелязали - поддържаме едни от най-ниските цени в бранша, но за съжаление в случая сме притиснати да го направим поради неизбежна промяна на цялостната ценова политика в индустрията. Все пак сме се постарали увеличението на цените от наша страна да е минималното възможно предвид ситуацията и вярваме, че същите ще останат конкурентни и след това.

С Уважение,
Екипът на ETNHost

Тагове:
Категории: Новини
X